PU toplane Srbije

PU TOPLANE SRBIJE

 

Sedište udruženja: Vlade Stanimirovića 2, 15000 Šabac

tel: 015-341-700

e-mail: office@toplanesrbije.org.rs

 

 

www.toplanesrbije.org.rs

 

Poslovno udruženje "Toplane Srbije" osnovano je 04.aprila 1997.godine, na Skupštini održanoj u Kraljevu. Osnivački akt potpisalo je 14 toplana.

Udruženje je osnovano radi unapređenja međusobne saradnje, usaglašavanja planova rada toplana, razmene stručnih iskustava, usaglašavanja cene grejanja preko zajedničkih kriterijuma, zajedničkog nastupa prema ministarstvima, komorama, udruženjima i drugim institucijama.

Toplane su osnovale udruženje i zbog medusobne pomoci u svim oblastima rada, organizovanog snabdevanja energentima i racionalnog gazdovanja toplotnom energijom, afirmacije znacaja toplana u energetskom sistemu i strucnog usavršavanja.

Do 2001.godine udruženje su činile toplane i javna komunalna preduzeća, a od tada se, na osnovu iskazanog interesovanja, primaju i preduzeća čija delatnost je vezana za rad toplana. Ova preduzeća su u svojstvu pridruženih članica.

Od osnivanja do danas ovoj asocijaciji su pristupale mnoge toplane. 2007. godine Udruženju su pristupile i dve najveće toplane - Beograd i Novi Sad, tako da danas možemo reći da nema toplene u Srbiji koja nije članica. Organi udruženja su: Skupština, Upravni odbor i direktor.

Prve četiri godine sedište udruženja bilo je u Kraljevu, od 2000.  do 2018.godine u Užicu, a od  2018.godine, sedište udruženja je u Šapcu. 

Energana u upravnom odboru od 2001. godine do danas.